• Dit seizoen wordt gekenmerkt door 70s inspiratie met grote, ronde monturen en heldere glazen. Men ziet ook de terugkeer van tinten in smaragdgroen, beige maar ook pastelkleuren en wit.

    Roze is alomtegenwoordig, zowel in de monturen als de glazen. De merken spelen met verschillende materialen zoals acetaat en denim. Elke collectie onderzoekt een grote variëteit aan texturen: ‘beehive’, mat oppervlak, reliëf of marmer effect. De lijnen worden meer rond met ook een paar modellen die geïnspireerd zijn door de mythische ‘cat eye’ of vlindervorm.

    De monturen worden breder en nemen zoveel volume dat sommige ‘oversized’ modellen haast kunnen doorgaan als ‘masker’ monturen. De merken spelen veel met de architectuur van de montuur om een origineel detail te benadrukken dat het verschil maakt. De armen zijn bewerkt, verstrengeld of ingelegd zoals bij juwelen. Bling bling maakt haar comeback, net zoals goud, kristal of gekleurd strass. Met elegantie en lichtheid. Bij de monturen voor mannen komt de dubbele brug terug.