/
  • Sterkte bepalen

   Bij Petros The Hague worden uw ogen gemeten op basis van het computergestuurd voorzetten van glaasjes. De opticien laat u naar verschillende beelden kijken en stelt vragen om te kunnen bepalen met welke sterkte u het beste kunt zien. Aan de hand van de bevindingen krijgt u een op uw situatie afgestemd advies.

   Momentopname
   Hou er rekening mee dat een oogmeting altijd een momentopname is. Gebruikt u medicijnen, bent u vermoeid, heeft u erg droge ogen, of heeft u andere problemen met kijken? Geef het vóór de oogmeting door aan de opticien! Alleen dan kan hij hier rekening mee houden en u zo nodig adviseren over het beste tijdstip voor een meting.

   Geef eerlijk antwoord
   Beantwoord de vragen van de opticien zo eerlijk mogelijk. Ziet u de letter beter met glaasje 1 of met glaasje 2? Of ziet u geen verschil? Heeft u geen antwoord of begrijpt u niet precies wat er van u verwacht wordt, zeg dat dan gerust. Het is in uw eigen belang dat de opticien een zo goed mogelijk beeld van uw ogen krijgt en dat kan hij niet zonder uw hulp.

  • Bril of contactlenzen

   Persoonlijke voorkeuren spelen bij de keuze voor lenzen of een bril een grote rol. En het een is niet perse beter dan het andere. Zowel een bril als contactlenzen hebben voor-en nadelen als het gaat om gebruiksgemak en de gezondheid van uw ogen. Aan de hand van de oogmeting kan de opticien u ook hierbij adviseren.