/
  • De juiste keuze brillenglazen

   Omdat er zo veel verschillende soorten brillenglazen zijn, is het belangrijk dat er eerst een goede oogmeting gedaan wordt. Daarnaast speelt bij de keuze van de glazen ook mee waar u de bril voor wilt gebruiken. In de auto, op de fiets, voor achter de computer of om goed te kunnen lezen. Of zoekt u juist een combinatie.

   Aan de hand van al deze informatie kan de opticien u een goed advies geven over de voor u meest geschikte brillenglazen.

  • Verschillende soorten brillenglazen

  • Enkelvoudige glazen

   Wilt u alleen een afstandsbril, of alleen een leesbril, dan bent u het beste uit met enkelvoudige glazen. De kwaliteit van enkelvoudige glazen wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is er verschil in materiaal en dikte van de brillenglazen. Factoren die de 'zwaarte' van een bril beïnvloeden en daarmee het draagcomfort.  Daarnaast zijn er ook verschillende vormen van ontspiegeling, die weer het kijkgemak vergroten.

  • Multifocale glazen

   Met multifocale brillenglazen kunt u zowel veraf als dichtbij, scherp en comfortabel zien. Geen oog is hetzelfde en dat geldt tegenwoordig ook voor de multifocale glazen. Er zijn verschillende mogelijkheden en de glazen kunnen dan ook geheel op uw wensen afgestemd worden.

  • Computer- werkglazen

   In het digitale tijdperk worden onze ogen en hersenen steeds meer geprikkeld door apparatuur met beeldschermen, zoals PC, laptop, tablet en smartphones. Er zijn dan ook speciale glazen ontwikkeld die het werken achter computers en andere digitale apparatuur vergemakkelijken.

  • Zonnebril op sterkte

   Als brildrager wilt u uw ogen natuurlijk beschermen tegen overvloedig fel zonlicht en de schadelijke UV-stralen. Gelukkig kunt u kiezen voor zonneglazen op sterkte. Daarmee kunt u net zo goed en scherp zien en/of lezen als met uw vertrouwde transparante brillenglazen.